Recepty vojvodovské kuchyně


 

Lusky – čorba

Emi Hrůzová, Vlasatice

 
Suroviny:
Olej nebo sádlo, cibule, mletá červená paprika, lusky, brambory, mouka, kopr, sůl.
 
Sádlo Cibule Mletá paprika Fazolové lusky Brambory Mouka Kopr  
 
Postup:
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme červenou papriku, na kostky nakrájené brambory a fazolové lusky. Zalejeme vodou a vaříme do změknutí. Zahustíme trochou mouky, rozkvedlanou ve vodě a povaříme. Přidáme nadrobno nakrájený kopr. Podáváme s chlebem.
 

 

Suroviny nachystané před vařením. Zpěněná cibulka s červenou paprikou. K cibulce přidáme brambory a lusky.
     
Vše zalejeme vodou a vaříme. Zahustíme moukou. Dobrou chuť!
(fotodokumentaci pořídila Marie Kubalíková (roz. Hrůzová)) 

 


Lusky – čorba

Anna Hrůzová, Žabčice

 

Suroviny:
Olej nebo sádlo, cibule, mletá červená paprika, bobkový list, lusky, brambory, kopr, petrželka, vejce, kysaná smetana.
 
Postup:
Na oleji nebo na sádle osmažíme jednu velkou cibuli, přidáme lžičku červené papriky, bobkový list a vodu. Osolíme a přidáme očištěné nakrájené lusky a několik brambor nakrájených na kostičky. Vaříme do změknutí. Potom přidáme nakrájený kopr, petrželku a zahustíme vejcem rozšlehaným v kysané smetaně. Může se přidat i nakrájená feferonka. Podáváme s chlebem.